arrow_drop_up arrow_drop_down
Fotoacademie Opdracht Het Interieur Is De Mens
28 februari 2016 

Fotoacademie Opdracht Het Interieur Is De Mens

Bij de Fotoacademie opdracht “Het interieur is de mens” staat er in de omschrijving niet heel veel meer dan dit. Het is dus de bedoeling – tenminste, zo heb ik het geinterpreteerd – om portretten te maken van mensen wiens interieur iets over hen zegt. Je kunt uiteraard heel diepzinnig en uitgebreid hier op in gaan, maar eigenlijk heb ik gewoon gezocht naar mensen met een sprekend of bijzonder interieur.

Alhoewel…is je leefomgeving niet een afspiegeling van je karakter? Volgens mij wel! Een opgeruimd huis…is een opgeruimde geest. Het boek van Marie Kondo, “The life changing magic of tidying” is een erg interessant boek dat hierover gaat. Je kunt hier uren over filosoferen, maar ik heb het eigenlijk puur visueel aangepakt – waarbij de kleding van de bewoner en het interieur ‘matchen qua stijl’.

Fotoacademie opdracht Het Interieur Is De Mens

Als eerste was ik bij Barbara, een medestudent van de Fotoacademie. Barbara heeft een uitgesproken en unieke kledingstijl, die zeker past bij haar interieur. Ik ben geen expert, dus ik weet niet zo goed hoe ik haar interieur moet omschrijven met vaktermen, maar ik denk vintage, warm en …?

Fotoacademie opdracht Het Interieur Is De Mens

Ook heb ik een foto gemaakt bij Martijn thuis, een goede vriend van me. Zijn interieur is minimalistisch en strak, en erg mooi!

Over de schrijver
Fotografie. Brazilian Jiu Jitsu. Chocola
Reactie plaatsen