arrow_drop_up arrow_drop_down
Fotoacademie Workshop Ruimte - Jan Theun van Rees
15 juli 2015 

Fotoacademie Workshop Ruimte - Jan Theun van Rees

Bij de Fotoacademie Workshop Ruimte van docent Jan Theun van Rees, was een van de opdrachten om een mini expositie te maken van een selectie van je eigen werk. Een andere opdracht was om in een of meerdere spreads (twee pagina’s in een tijdschrift) uit te beelden wat je manier van fotograferen is.

Hoe ga je te werk? Wie of wat inspireert je? Het antwoord op deze en meer vragen hielpen je de spread(s) vorm te geven. Als ‘hulpmiddel‘ mochten we foto’s van andere fotografen erin verwerken, maar géén eigen werk. Zelf ben ik erg onder de indruk van de foto’s van Jeroen Hofman, een fotograaf met strakke composities en technische perfectie. Hoe hij foto’s maakt….dat zou ik ook wel willen kunnen!

KK_DT402_Fotoacademie Workshop Ruimte Jan Theun van Rees_Spread_1

Behalve dat, vind ik het ook heel gaaf, dat je zijn foto’s van zijn website gewoon kunt downloaden, om te bewaren! Anyway, het was al snel duidelijk dat ik graag zijn foto’s wilde gebruiken in de spreads.

Maar hoe kon ik mijn manier van werken verbeelden? Uiteindelijk – als je goed kijkt – is een foto namelijk een afspiegeling van het karakter van de fotograaf. Dat kan subtiel, maar kan juist duidelijker aanwezig zijn. Zelf ben ik erg perfectionistisch, een pietje precies, en ik hou van rechte en strakke composities.

KK_DT402_Fotoacademie Workshop Ruimte Jan Theun van Rees_Spread_2

Daarnaast hou ik van eenvoud – less is more, en een bepaalde vorm van rust in de fotopuur visueel, maar ook in de blik van iemand. Om die nauwkeurigheid erin te verwerken, heb ik in Google gezocht naar blueprints, linealen en ruitjespapier. Die heb ik in Photoshop samengevoegd met de foto’s van Jeroen Hofman, en deze spreads zijn het resultaat: Een visuele representatie van mijn fotografie!

Over de schrijver
Fotografie. Brazilian Jiu Jitsu. Chocola
Reactie plaatsen