arrow_drop_up arrow_drop_down
21 januari 2019 

Goudkoorts - Op Zoek Naar Mooie Plaatjes

Je kent het vast wel, als fotograaf ben je altijd op zoek naar mooie plaatjes. Maar je zult ook gemerkt hebben, dat als je daar naarstig naar op zoek bent...je het niet altijd vindt. Soms heb je geluk, en kom je op een plek waar het gewoon mooi is. In dit geval had ik net mijn auto geparkeerd om foto's te maken bij een "Make-A-Difference" workshop door Michael Greve, een vriend van mij die ik ken van kickboksen, van heeel heel lang geleden ;). De workshop werd gegeven in een ruimte van de Werkspoor Kathedraal in Utrecht.
Goudkoorts - Op Zoek Naar Mooie Plaatjes
Het was rond 09:30 uur, en de ochtendzon creëerde een bijzondere gloed op de zijmuur van het gigantische gebouw. De gele, goudkleur achtige elementen in de muur versterkten de sfeer alleen maar, en trok me enorm aan om een hele snelle, korte fotoserie te maken. Ik pakte m'n iPhone, ondanks dat ik m'n spiksplinternieuwe Fuji X-T3 bij me had. Ik denk omdat een iPhone / smartphone eenvoudig, intuïtief en snel is. Bovendien kun natuurlijk je ook heel snel en makkelijk je foto's op Facebook en Instagram zetten.
Goudkoorts - Op Zoek Naar Mooie Plaatjes
Normaal hou ik van rechte lijnen en vlakken, maar deze keer was mijn eigen schaduw zichtbaar als ik er recht voor stond. Vandaar dat ik als uitzondering dit keer onder een hoek ten opzichte van de muur foto's maakte. Zoals je ziet in deze foto hierboven, zie je de goudgele strips die een soort kruis vormen, en het bronskleurige papier om de ramen te bedekken.
Goudkoorts - Op Zoek Naar Mooie Plaatjes
En tot slot nog deze, met een speelse zachte schaduw van een boom. Genoeg interessante variatie om een serie foto's te maken! Dit is echt gemaakt binnen een straal van 10 meter! Je hoeft dus echt niet naar exotische oorden om bijzondere foto's te kunnen maken. Kijk goed om je heen, en laat je vooral verrassen door wat er zich voor je afspeelt en ontstaat!
Over de schrijver
Reactie plaatsen